Празнуваме заедно - Празник на средата на есента и Ден на учителя

- 2022-09-09-


През 2022 г. Празникът на средата на есента се пада на 10 септември (събота) и Денят на учителя също е на този ден. Това означава повече от съсредоточено семейно събиране и щастие, но и ден за благодарност на учителите.



Какъв празник е Празникът на средата на есента?


Фестивалът на средата на есента, известен още като Фестивал на луната или Фестивал на лунната торта, е традиционен фестивал, празнуван в китайската култура. Казват, че луната на този ден е най-ярката и кръгла, което означава събиране на семейството.


Тържества


Наслаждавам се на вечеря със семейството. По време на фестивала хората ще се върнат у дома и ще се съберат със семейството си, ще споделят фантастична храна заедно, за да се насладят на това време за събиране на семейството.


Пълнолунието е символът на семейните събирания в китайската култура. Някои хора избират да излязат на открито, за да се любуват на пълнолунието в нощта на Празника на средата на есента, като паркове, площади или хълмове.


Окачването на фенери също е един от обичаите на Празника на средата на есента.


Всяка година в паркове и други обществени места се провеждат карнавали с фенери и изложби. Вероятно защото фенерите традиционно символизират късмет, светлина и семейна сплотеност.



Храна


Най-популярните храни за фестивала в средата на есента са лунните сладкиши.


На семейната трапеза на този ден ще се появят и други храни, като космати раци, патица, тиква, речни охлюви, таро и вино, ферментирало с цветя на османтус.

Всъщност Празникът на средата на есента е един от най-големите фестивали в континентален Китай и Източна Азия. Освен Китай, много азиатски страни празнуват този фестивал, като Виетнам, Южна Корея, Малайзия и китайските етници по целия свят.



Jixiang Connector е подготвил лунни торти и плодове като подаръци за всички служители с голямо внимание. И ще има ваканция от 10 до 11 септември, която всички служители да прекарат със семействата си и да отпразнуват Празника на средата на есента.

Тук Jixiang Connector изпраща нашите най-добри пожелания за всички клиенти и служители:

Пожелавам на вас и вашето семейство здраве, щастие и прекрасен Празник на средата на есента!